Від якості освіти до якості життя!

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 152 «МЕТРОЛОГІЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНА ТЕХНІКА» СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ «ІНЖЕНЕРІЯ ЯКОСТІ»

спеціальність 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»

спеціалізація «Інженерія якості»

 

Кваліфікації: спеціаліст – професіонал в галузі інженерної справи, інженер із стандартизації та якості, керівник підприємств, установ та організацій; магістр – науковий співробітник, викладач ВНЗ за фахом.

 

Основною метою підготовки магістрів та спеціалістів за спеціалізацією «Інженерія якості» є інтегрування принципів управління якості, метрології та комп’ютерних наук з інженерними підходами. Це напрямок підготовки фахівців, який пов’язаний зQC теорією, методами та засобами професійної розробки якісного забезпечення виробництва, його реалізації, обслуговування та модернізації. Популярний у світі, багатодисциплінарний напрямок спеціалізації «Інженерія якості» навчає фахівців нового типу, які вдало поєднують сучасні інженерні знання і уміння із знаннями якості виробництва продукції. Дана спеціалізація стає все більш актуальною для малих і середніх компаній. Реструктуризація промисловості та приватизація підприємств створюють попит на інженера, що виконує подвійну роль: творчого техніка і фахівця з якості. Інженерія якості виховує саме таких випускників, які, крім спеціалізованого знання у визначеній галузі техніки, володіють також уміннями в галузі метрології, стандартизації, сертифікації, менеджменту якості, інформаційно-вимірювальних систем та  систем управління якістю.

Основні компетенції:

Випускника спеціалізації «Інженерія якості» характеризує високий рівень відповідної підготовки, знання організації виробничого процесу, вміння оцінювати вплив виробничих рішень на функціонування всього підприємства і контролювати якість виробництва.

Майбутні місця працевлаштування:img3

– в регіональних центрах стандартизації, метрології та сертифікації;

– у виробничих, контрольно-аналітичних лабораторіях;

– в органах державного управління та в громадських організаціях, які здійснюють контроль за якістю продукції та її сертифікацію;

– в установах з захисту прав споживачів;

– в органах санітарно-гігієнічного контролю;

– в навчальних та науково-дослідних установах;

– інженерами з метрології, стандартизації, сертифікації та якості;

– аудиторами;

– фахівцями з метрологічного забезпечення та технічної підтримки;

– керування власною виробничо-торговою компанією.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: